zondag 5 mei 2024

Joost Swarte onthult campagnebeeld Stripdagen Haarlem van Chris Ware

Hoewel de aanwezigheid van Swarte op de aanstaande Stripdagen Haarlem beperkt lijkt te blijven heeft hij wel een rol gespeeld bij de poster voor deze editie. Op de kick-off bijeenkomst voor Stripdagen Haarlem in De Koepel, onthulde striptekenaar en ontwerper Joost Swarte het campagnebeeld voor het festival. Dit beeld is op verzoek van de organisatie van het tweejaarlijkse stripfestijn door de Amerikaanse Chris Ware vervaardigd. Swarte en Ware zijn bevriende striptekenaars en publiceerden beiden in het stripmagazine RAW en maakten illustraties voor The New Yorker. De overeenkomsten in tekenstijl, klare lijnen, verhalende tekeningen zonder teksten, versterken die band.

Een tentoonstelling van het werk van Chris Ware is tijdens de stripdagen te zien in 37PK aan het Groot Heiligland. De expositie (30 mei - 7 juli) heet ’Chris Ware: Papieren leven’.

Stripdagen Haarlem 2024 is op 1 en 2 juni in Haarlem op verschillende locaties in de stad. Het programma is te vinden op www.stripdagenhaarlem.nl of via de diverse social media van het festival.

 


 

Geen opmerkingen: