dinsdag 23 augustus 2022

Friethoes Schillen Blond in blik


Het gaat erg goed met het Haarlemse Friethoes. Geweldig hoe je met een toch eeuwenoud product als friet nog zoveel kunt groeien. Met een echte frietfabriek die veel friet maakt voor restaurants door heel Nederland, friet in koeling bij de supermarkt voor thuis en maar liefst 5 door Joost Swarte tekeningen versierde foodtrucks.

Maar ja, frieten zijn vierkant en aardappelen zijn rond. Dus wat doe je met de left-overs? Als een echt verantwoord bedrijf, waar je ook een #frietjesociaal kunt bestellen voor mensen die er anders niet van kunnen genieten, doe je daar natuurlijk ook wat mee. Ooit maakten ze er wodka van, maar bier blijkt een betere combinatie. Bij de ook Haarlemse Jopenbrouwerij maken ze al sinds 2017 Schillenbier

En dat smaakte naar meer, dus nu is er Schillen Blond. In blik, want het betere bier zit tegenwoordig in blik, zodat licht door een glazen fles het niet meer beïnvloed.

Voor dit nieuwe bier maakte Swarte ook weer een nieuwe tekening met bijpassende typografie.

Het bier, "een frisse zachte Pale Ale met hoparoma’s van citrusvruchten zoals mandarijn en een prettige, bittere afdronk" is te koop in de Jopen webshop en (in ieder geval) in de winkel van Melgers in Haarlem.

Het gehele etiket:

Geen opmerkingen: