donderdag 12 maart 2020

De vierhoek, geen verkoopevenement, wel meer van Joost

Gezien de corona maatregelen gaat ook het
verkoopevenement voor de Vierhoek morgen helaas niet door. Wel hebben we meer beeldmateriaal verzameld, onder andere van de gevel van de huidige gebouwen die er nog staan, maar tegen de vlakte zullen gaan.

Daarnaast is op de site van de vierhoek ook te zien dat niet alleen het ontwerp van de panden met behulp van Joost Swarte tot stand kwamen. Dat ontwerp maakte hij overigens samen met het Haarlemse HER Architecten, die zich specialiseren in hergebruik van bestaande gebouwen en ruimtes.

Ook zullen verschillende details in de nieuwbouw de signatuur van Joost meekrijgen. Zo maakte hij al een ontwerp voor glas-in-loodramen in het trappenhuis van de hoogbouw en zal hij nog ontwerpen maken voor hekken bij het Hof en inrit stallingskelder, voor gevelreclame en huisnummers.

"In de toren van Blok 1 is in het trappenhuis een glas-in-lood raam voorzien. De eerste schetsen zijn gereed. Hieronder krijg je vast een indruk.

Joost Swarte: “Ik heb voor het trappenhuisraam stijgen en dalen als thema genomen, en kwam uit bij vogels. Ik heb soorten verzameld die veel voorkomen in Haarlemse tuinen.

Ik geef de vogels op twee manieren weer: staand en vliegend. De blauwe halve cirkels geven het geheel een modern beeld, ze werken bindend. Bovendien zijn de vogels door de cirkels gescheiden als hoofdstukken. Het witte glas tussen de cirkels en vogels maakt het mogelijk om vanuit het trappenhuis naar buiten te kijken, beter dan een claustrofobisch gesloten trappenhuis.”

De 5 ontwerpen worden boven elkaar geplaatst.

Overige tekeningen en schetsen van Joost:




Geen opmerkingen: