zaterdag 24 juni 2023

Verslag open huis Vierhoek 17 juni

Hoewel het bouwproject nog niet klaar is en nog niet alle ontwerpen van Joost te bewonderen zijn hebben we bij de rondleidingen op 17 juni wel een mooi beeld kunnen krijgen. Hoe de Vierhoek zijn naam eer aan doet legt een van de architecten, Hans van Eeden van her architecten, aan het begin van de rondleiding uit aan de hand van deze overzicht plaat.

Enerzijds moest vanuit de gemeente het vorige pand, van o.a. de kegelbond, zie de twee foto's linksboven, in aanblik terug komen in het ontwerp. Anderzijds hebben ze een link gebouwd tussen de twee buurten die hier in feite verbonden worden, zie tekening linksonder, de Koninginnenbuurt in het westen, die met haar villa's met puntdaken er direct naast begint, en het centrum met veelal platte daken. Vandaar 2 hoeken met puntdaken en 2 met platte daken.  

Hieronder een foto van een badkamer in één van de huurwoningen door Joost ontworpen, waarbij vooral de doorlopende tegelrijen van de vloer naar de muren een flinke uitdaging bleken bij de realisatie vertelde de andere architect van her, Remco van Heummen. 

Twee detail foto's van het hoge glas-in-lood raam in het trappenhuis


 


 Hieronder het door Joost ontworpen hek met openslaande deuren van de ondergrondse parkeergarage. Op de hekwerken naar de binnentuin die Joost ook ontwierp moeten jullie nog even wachten.

Als laatste nog een foto van de Noordkant van het project, vanaf het penthouse op de bovenste verdieping van de 'toren', waarop ook in het midden links en rechts nog 4 kleine 'hofwoningen' staan aan het door tuinarchitect Hosper aan te leggen hofje.  

 

 

Voor wie hier nog zou willen wonen, dat kan nog net. Donderdag 29 juni is er open huis in de laatste beschikbare woning van het project, via makelaar MooijekindVleut.

Geen opmerkingen: