woensdag 10 mei 2023

Nieuw kunstwerk voor de Schuur nieuwe stijl

Update 12-5-23; bekijk ook deze post van NH nieuws met een mooi video interview met Joost over de historie van de Schuur.

Vandaag was de 20ste verjaardag van de Schuur en dat werd zoals eerder aangekondigd, opgeluisterd door een nieuw kunstwerk van Joost Swarte. Na een introductie van directrice Marelie van Rongen nam Joost het woord. Hij ging terug naar 1995 wanneer hij werd gevraagd om mee te gaan werken in het ontwerpen van een nieuwe (Toneel)Schuur. Hij heeft in de loop der jaren allerlei mooie ontwerpen gemaakt waar we er hier ook al veel van hebben langs gezien, eerst voor de Toneelschuur, die nu de Schuur heet.

Die naamsverandering komt eigenlijk ook heel goed terug in het nieuwe kunstwerk dat Joost en Marelie onthulden, zie video hieronder. Want toneel is maar één van de vier kunsten die in de Schuur te zien en te horen zijn. De tekening met het doodshoofd tonen Shakespeare's Hamlet. Verder zien we de dans met het hoofd tussen de handen en de schoen op de plek van het hoofd. Als derde het mannetje dat met 2 lenzen kijkt naar de wereld wat de Film vertegenwoordigt en als vierde het gesproken woord uit de mond, maar wel een die terug praat.

Weer een mooi raster met tekeningen waar de Schuur een bron heeft voor aanvullende merchandising, alle aanwezigen konden alvast een ansichtkaart meekrijgen.




Geen opmerkingen: