woensdag 18 mei 2022

Meer nieuws over de Stripdagen Haarlem

Joost Swarte op de KRUIS-WEG68

In het kader van de Stripdagen Haarlem is van 20 mei t/m 11 juni werk van Joost Swarte te zien op de KRUIS-WEG68. De tentoonstelling bij Galerie KRUIS-WEG68 bestaat uit originelen in kleur, zwart/wit én prenten. Het is een verkooptentoonstelling van originele illustraties van Joost Swarte gemaakt voor de New Yorker en voor het boek Kop en Staart (Thrice Told Tales) van Catherine Lewis. Daarnaast is er een selectie van de ontwerpschetsen voor het glas-in-lood raam van de Oosterkerk te Hoorn te zien en is het definitieve ontwerp van dit monumentale raam als prent ter plekke te koop.

De opening van deze tentoonstelling is op vrijdag 20 mei van 11 – 18 uur. Joost is daarbij aanwezig van 14.00 tot 17.00 uur.

Podcast

In de maandelijkse ‘De Potloodcast’ van De Illustratie Ambassade interviewt Jellie Brouwer Joost Swarte aan de hand van vijf beelden. Via deze beelden duiken we in het leven en het brein van Joost Swarte. De podcast is vanaf 24 mei te beluisteren.

Joost Swarte in het Teylers museum

Vanaf 3 juni tot en met 30 oktober 2022 toont het Teylers Museum (Spaarne 16 te Haarlem) in het Prentenkabinet een grote selectie van Joost Swarte’s ontwerpen rond zijn geliefde thema ‘Boek’.

"In het œuvre van Joost Swarte speelt het boek een hoofdrol. Hij heeft er vele vol getekend, vormgegeven en van omslagen voorzien. In deze uitgave ligt het accent op het boek, als object, als levend wezen, en ook als drager van ideeën, die het boek zijn toevertrouwd. Aanvullend zien we pictogrammen en silhouetten, bescheiden, betekenisvolle vignetten. Beeldtaal in essentie, ergens tussen een tekening en het alfabet."

Het Teylers Museum is geopend van  3 juni t/m 30 oktober 2022, di t/m zo 10:00 -17:00 uur. Toegang (tot het hele museum) € 15,--

NB. Op 11 juni van 14:30 tot 16:00 uur is Joost Swarte aanwezig in het museum om zijn nieuwe boek Biblio+Picto (zie verderop) te signeren. 

JOPO XL

Het al eerder aangekondigde muziekproject met Fay Lovsky had al vertraging opgelopen vanwege te weinig productiecapaciteit voor het maken van vinyl lp’s en nu wordt het ook nog geplaagd door productieproblemen bij de drukkerij. Het is daarom nog niet zeker of dit plaat- en boekwerk de Stripdagen Haarlem wel haalt. (bron Griffioen Grafiek).

Geen opmerkingen: