zondag 17 april 2022

Stripdagen Haarlem komen er weer aan - 3-12 juni 2022

 


Eindelijk kunnen de stripdagen weer doorgaan en de organisatie pakt meteen goed uit! Het thema dit jaar is 'wereldbouwers' en ze schrijven hierover "Uiteraard is elke fictiestrip in meer of mindere mate een fantasiewereld, met fictieve personages en fictieve gebeurtenissen, al dan niet tegen een realistisch decor. Maar Stripdagen Haarlem wil zich dit jaar richten op die werelden die zijn geschapen door één brein, soms twee, en tot hun uiterste consequenties zijn doorgevoerd..."

Het 10-daagse festival krijgt dit jaar ook haar eigen prijs, in samenwerking met het Rotterdamse festival Cross Comix, de 'Small Press Award'. De small press is een fenomeen van in eigen beheer gepubliceerde en vaak fraai vormgegeven stripuitgaves in een beperkte oplage, waarbij de maker meer nog dan bij officiële uitgeverijen een eigen unieke signatuur kwijt kan. De prijsuitreiking is 3 juni.

Joost Swarte uiteraard aanwezig

Het werk van Joost Swarte is zowel te bezichtigen in het Teylers Museum als in Galerie KRUISWEG 68. Ook komt wordt op het festival ook eindelijk de nieuwe LP, een dubbel-10” (op vinyl!), van Fay Lovsky met Joost Swarte gepresenteerd, JoPo in MoNo XL.

 

Geen opmerkingen: