zondag 24 oktober 2021

Vertekend Beeld - de Moving Gallery

 

Vertekend Beeld is een unieke overzichtsexpositie met het werk van 12 toonaangevende tekenaars bekend van hun tekeningen in de dagbladen en nieuwsmediaeen mix van veelgevraagde toppers, snel opkomend talent en wereldsterren. De selectie had nog groter kunnen zijn, maar de intentie is om van Vertekend Beeld een jaarlijks terugkerende expositie maken.  

Er is pr├áchtig werk te zien en te koop van Joost Swarte, Leonie Bos, Claudie de Cleen, Nastia Cistakova, Olivia Ettema, Paul Faassen, Isa Grutter, Johan Kleinjan, Tja Ling Hu, Luis Mendo, Jip van den Toorn en Sarah Yu Zeebroek. Veel tekeningen verschenen eerder in De Volkskrant, NRC, VPRO Gids, HP/De Tijd, De New Yorker, Wallpaper*, De Morgen e.a. Maar de tekenaars tonen ook hun vrije werk met een grote variatie aan onderwerpen. Daarmee ontstaat een spannende en zeker ook inspirerende en kleurrijke expositie,die een goed beeld geeft van wat Nederland aan (politiek) tekenaars te bieden heeft.

Deze expositie loopt van 22 oktober t/m 14 november en is steeds geopend van vrijdag tot en met zondag, van 12:00 tot 17:30 uur en er hoeft niet te worden gereserveerd. En op donderdag is de galerie op afspraak te bezoeken.  De Moving Gallery vind je op de Mgr. van de Weteringstraat 69, 3581 ED Utrecht.

Geen opmerkingen: