vrijdag 21 mei 2021

Dolly, Joost en het songfestival

Precies midden tussen de halve finales en de finale zaterdag een mooi moment om deze bijdrage van Joost aan het songfestival te tonen. Die bijdrage staat in een stripboek op initiatief Dolly Bellefleur en Margreet de Heer. In dat stripboek staat naast een uitgebreid interview met Jeangu Macrooy ook een tekening met zelfportret, want tekenen blijkt hij ook graag te doen. Daarnaast staan er van veel verschillende striptekenaars allerlei strips over het songfestival in waaronder natuurlijk Joost Swarte. Naast de stripinterviews van Margreet staat er in deze uitgave ook werk van Evert Geradts, Thé Tjong-Khing, Mars Gremmen, Mas Hab, Tom Mikkers, Berend Vonk, Pieter Hogenbirk, Kim Steinmann, Jeroen Funke, Ytje Veenstra, Herman Roozen, Wilbert van der Steen, Johan Neefjes, Jiro Ghianni, Ben Morris, Stripschapprijswinnaar Gerben Valkema en meer.

Joost maakt al jaren voor zichzelf en bekenden eigen score lijstjes met alle deelnemers en bijpassende tekeningen. Ook de persoonlijke top 9 aller tijden van Joost staat in het album met Italië uit 1991 bovenaan en onze eigen Anouk met het nummer Birds uit 2013 op nummer 3.

Voor dit jaar heeft Joost gekozen om vast een songtekst en tekening vrij te geven van het nieuwe album waar hij samen met Fay Lovski aan werkt. Ze werkt al in 1992 samen aan Jopo in Mono, binnenkort komt het langverwachte vervolg.

Het stripboek zal nog steeds te koop blijven voor het zeer schappelijke bedrag van €9,95 via Strips.nu


 
Geen opmerkingen: