zondag 24 december 2017

Verslag van de Bilderdijklezing 2017 - Het geheim van de klare lijn

Opening door de Haarlemse burgemeester Wienen
Vrijdag 15 december was in de St Bavo kerk op de grote markt in Haarlem de Bilderdijklezing, zie deze eerdere post. Deze lezingen worden georganiseerd ter ere van Willem Bilderijk, een Haarlems dichter, die ook tekende. In de lezing gaf Joost een voorproefje van wat ook in het boek gedaan wordt, namelijk de verbinding zoeken tussen tekenaars van vroeger en van nu, met als rode draad de klare lijn. Hier een video uit dit deel van de lezing.
Ook staat Joost natuurlijk stil bij zijn eigen tekeningen, zoals in dit filmpje over de tekening met de Vier Heemskinderen.
Op de Facebook pagina van wijlen Bilderdijk een aantal fotoreportages over de avond en de uitreiking van het eerste exemplaar van De Zingende Zaag deel 40, Het geheim van de klare lijn. In dat boek een gedicht van Ruud Douma, ook de presentator van de avond, over juist gebroken 'lijn'zaad, opgevouwen in een zakje met gebroken lijnzaad. Als je wilt weten hoe dat zit moet je het boek maar kopen.
Hieronder een klein voorproefje uit het boek en een pagina met de fotostrip met Swarte en Moormann bij Joost in de tuin, die Joost na de lezing ook ingelijst cadeau kreeg. In de strip wordt het geheim onthuld. Onderaan ook de pagina uit het Haarlems Dagblad met het interview met George Moormann.
Verslag uit Haarlems Dagblad 16-12-2017


Geen opmerkingen: