woensdag 28 juni 2017

Humor; 101 jaar lachen om kunst

In de dubbeltentoonstelling Humor in Haarlem kun je tot 10 september een tijdsbeeld krijgen over humor in de kunst. Het grootste deel van de tentoonstelling is te vinden in museum De Hallen op de Grote Markt. Het andere, kleinere deel is in het Frans Hals museum te vinden, beide met 1 toegangskaartje (€15) te bezichtigen. Je kunt op beide locaties ook 32 kaarten van het bijbehorende kwartet verzamelen, zie de kaart met tekening van Joost hiernaast, en ook de catalogus is bij de toegangsprijs inbegrepen.
Juist in de duistere Eerste Wereldoorlog ontstond in 1916 de Dada beweging. Van bekende kunstenaars als Kurt Schwitters en Marcel Duchamp zijn 2 tekeningen van Joost te vinden in museum De Hallen.
Verder is het natuurlijk niet zomaar een tentoonstelling, maar eentje over humor, dus er valt wat te lachen. Zo ook volgens dit artikel in het NRC. Kamagurka heeft ter plaatse allerlei tekeningen op de muur geschilderd en er zijn naast tekeningen en schilderijen ook oude tijdschriften, veel 3D objecten en films te vinden.

Geen opmerkingen: