maandag 6 juni 2016

Joost bij de Illustratie Biënnale op de Stripdagen Haarlem

Tijdens de Stripdagen in Haarlem is deze week heel
veel te zien. Ben je nog niet geweest, geen punt, want het evenement duurt deze keer zelfs 10 dagen en dus kun je komend weekend alsnog komen. Veel exposities zijn overigens nog de hele maand te bezichtigen.
Het aanbod rondom Joost Swarte is helaas wat beperkt deze editie, los van de vele aanbieders op de beurs die werk van Swarte verkopen. Toch is er bij de Illustratie Biënnale in de Toneelschuur iets nieuws te vinden. Swarte maakte als een van 10 illustratoren zijn boek cover versie van 'als ik het over mocht doen'. Het werd een cover bij het boek 'Today I wrote nothing' van Daniil Charms. In de Volkskrant staat over de Biënnale dit artikel. In 2005 gebruikte Joost al eerder een gedicht van deze schrijver tijdens de Haarlemse Nachten 2.
Op de Biënnale was ook de video te zien die gemaakt is tijdens het Fumetto International Comix Festival in Luzern waar ik eerder over schreef. Hier een iets langer stukje daarvan, hoewel ik hoop dat binnenkort de hele video (op betere kwaliteit dan dit) ergens te vinden is.


Geen opmerkingen: