woensdag 13 april 2016

Gastblog Peter Velter - De avonturen van Bobo, JooJoo en Peer

Deze keer een nieuw initiatief in de vorm van een gastblog van een andere Swarte adept. Peter of Peer Velter had belangrijke plannen en hoewel die niet helemaal zijn gelopen zoals gepland is er dan toch iets moois van gekomen. 
Heb jij ook een leuk verhaal over avonturen met Joost Swarte kun je hier zeker delen!

DE AVONTUREN VAN BOBO, JOOJOO EN PEER

Begin maart werd het eerste en tevens laatste deel van de reeks ‘DE AVONTUREN VAN BOBO, JOOJOO EN PEER’ getiteld ‘Blijf Kalm, Werk In Uitvoering’ door de samensteller Peter Velter aangeboden aan de twee tekenaars Joost Swarte en Bob De Moor (erven) die meer dan veertig jaren geleden eraan meewerkten. 

Peter vertelt: “In 1975 zou een stripalbum verschijnen met daarin een verzameling strips van bekende underground tekenaars uit binnen- en buitenland. Het is er niet van gekomen, en nu veertig jaren later zijn de bijdragen van Joost en Bob door mij omgewerkt tot een nieuw album, bedoeld als een persoonlijk hommage aan hun twee├źn.” 
Commentaar van Johan De Moor: “Schitterend!” en van zijn broer Stefaan: “Heel mooi gedaan.” Joost Swarte die op dat moment zijn expositie in Boekhandel Dominicanen te Maastricht opende,  merkte onder meer op: “Heb jij die posters van Grote Beer nog, ik wist niet meer dat ik ze getekend  had!” Gevolgd door de belofte: “Dit krijgt zeker nog een vervolg, alleen hoe, dat bekijk ik nog!”

Het album is een gelimiteerde, bibliofiele uitgave geworden en daarmee uitsluitend bestemd voor de naaste betrokkenen en ingewijden. Niettemin kan iedereen het bezichtigen op de website van ISSUU, door de link te volgen: www.issuu.com/petervelter/docs/blijf_kalm_werk_in_uitvoering.

Geen opmerkingen: