zondag 31 augustus 2008

Nieuw glas in lood raam voor CoornhertVoor het Coornhert Lyceum in Haarlem noord ontwierp Joost Swarte een glas in lood raam in 9 delen. De ouderraad organiseerde dit in het kader van het 60 jarig jubileum van de school. Het raam vertelt het verhaal over keuzes maken in het leven, met centraal de ladder voor het levenspad naar de hemel. Links onderin ook Coornhert zelf aan zijn schrijftafel. Eind van het jaar zou het raam geplaatst moeten worden door volgens mij GlasbewerkingsBedrijf Brabant, aangezien die ook al eerdere werken van Joost in glas in lood hebben vereeuwigd.

Het geld voor het raam moet nog bij elkaar verkregen worden door onder andere de 200 getekende 35x55 kleurenafdrukken a €120 te verkopen. Eerst waren die alleen voor mensen gerelateerd aan de school, maar ondertussen zal het voor iedereen mogelijk zijn een afdruk te kopen. Vandaar ook het artikel in het Haarlems Dagblad waarschijnlijk.

De stijl voor het maken van glas in lood ramen sluit heel goed aan bij de tekenstijl van Swarte. Het is dan ook zeker niet voor het eerst dat deze combinatie wordt gezien. In Haarlem onder andere al bij het Johannes Enschede Hof en misschien wel een van de eerste in de serie het raampje van bloemenstal Termetz (rechtsboven op de rechtse foto) . Deze (sorry, slechte kwaliteit) foto's zijn van de tentoonstelling in La Louviere, Belgie van vorig jaar.

Geen opmerkingen: