zondag 27 september 2020

Artist in residence, in Villa Augustus in Dordrecht


Vorige week was Joost met zijn vrouw Joan een weekje te logeren in hotel, restaurant en tuin Villa Augustus in Dordrecht. Regelmatig logeren daar kunstenaars die ter plaatse werk maken als 'Queens of the Secret Garden'. Welke tekening(en) Joost daar gemaakt heeft is het lokale geheim van de tuin...

In de tuin van Villa Augustus is naast de Limonaia een tuinkamer in een ommuurde tuin, een geheime plek. Een plek om je terug te trekken, om te lezen, te schrijven, te denken of gewoon zomaar in de tuin te zijn. Villa Augustus vraagt er bijzondere mensen te komen logeren. Auteurs, illustratoren, schilders, biologen, filosofen… Het zijn onze Queens of the Secret Garden. Nathalie Lété is er een van, net als Gummbah, Martin Jarrie, Wouter Klootwijk en Harriët van Reek, om er enkelen te noemen. Ze verblijven een aantal nachten in de Giardino Segreto in ruil voor een verhaal, gedicht, tekening, foto of iets anders, geïnspireerd door het verblijf in de geheime tuin. 

In september zijn er twee nieuwe Queens of the Secret Garden, de wereldwijd bekende (strip)tekenaar en ontwerper Joost Swarte en beeldend kunstenaar Sjoerd Buisman. Joost sloot zijn verblijf als artist in residence deze week af.

Geen opmerkingen: