zaterdag 7 november 2015

Een stagiair, een oude MTV Bumper en geboortekaartjes gezocht

Deze keer geen nieuws, maar wel leuke onderwerpen, met dank aan Archief De Klare Lijn.

Ten eerste het blog van Loes van Gils over 4 weken stage op atelier Swarte, waarin ze werkte aan een serie tekeningen over de dag indeling van een eenzaam mannetje in 12 momenten in zwart wit. Hiernaast het resultaat.

Voor bekenden die een nieuwe spruit op de wereld zet tekent Joost graag een origineel geboortekaartje. In dit filmpje staan er al 16 op een rij, van 1982 tot en met 2010. Als jij er nog een kent / hebt kunnen aanvullingen via YouTube worden doorgegeven!


Als laatste een oude 'MTV bumper'. Een klein reclame filmpje dat gebruikt werd tussen MTV programma's in als middel om MTV als nieuw modern merk in de markt te zetten. Gebaseerd op de penibele situatie uit deze still van een film van Buster Keaton tekende Joost de basis voor deze animatie uit 1989.


2 opmerkingen:

Lisa zei

Wat een mooie kaartjes laat je zien. Heb je deze van een drukkerij of zelf gemaakt? Ik zou dit graag willen weten!

Mark zei

Ha Lisa,

De geboortekaartjes zijn allemaal gemaakt voor bekenden van Joost Swarte zelf en zijn helaas niet via een drukkerij te bestellen. Ik zal eens bij hem vragen of hij dat geen goed idee vind, om dat juist wel eens te doen. Als dat lukt zet ik zeker op mijn blog.

Groeten, Mark