dinsdag 15 september 2015

Joost op 27 september in Treviso, Italië

Ook in Italië zijn natuurlijk strip festivals, zoals over 2 weken in Treviso, het Treviso Comic Book Festival 2015. En dit zijn geen kleine bijeenkomsten, zo getuigen de ruim 8,5 duizend volgers van hun Facebook pagina.

(Zeeppompje Alessi)
Op deze twaalfde editie zal Joost op 27 september een openbaar gesprek voeren met een van de grootste Italiaanse tekenaars Massimo Giacon. Massimo is naast tekenaar ook ontwerper voor onder andere serviezen van Ritzenhof en design keuken gerei van Alessi.
De workshop zal gaan over de gelijkenissen en verschillen tussen strips, design en architectuur en belooft een boeiende samenkomst te worden van twee mannen die veel meer doen dan alleen tekenen.

Op het festival zal ook aandacht zijn voor jong Nederlands talent, de 'Dutch Pioneers', zoals Sam Peeters, Boris Peeters, Jeroen Funke, Aleks Deurloo (Lamelos Collective), Maia Machen, Victor Engbers, Cathelijn van Goor, Yvo Sprey, Ina Smits, Zach Jansen en nog veel meer. Ook is er een tentoonstelling met werk van Barbara Stok, Erik Wielaart, Roelof Wijtsma, Typex, Erik Kriek en vele anderen. Het is wel even ruim 1200 km rijden, maar er is meer te zien dan alleen Nederlanders en hun werk.

Geen opmerkingen: