donderdag 13 augustus 2015

Jopo de Pojo komt terug!

Vandaag was Joost te gast bij tv en radio alleskunner Eric Corton op NPO Radio 1 in het programma De Nieuws BV. Hier kun je het hele interview terug zien en horen.
Aanleiding van het interview was de aankondiging in The New Yorker over het nieuwe magazine Scratches. Joost legt uit dat in dit magazine een internationaal, want het blad wordt Engelstalig, podium wordt geboden aan Nederlandse en Vlaamse makers van de graphic novel, de volwassener versie van goedkopere strips voor de jeugd.
Belangrijkste in het interview is echter dat Joost, na een recente herstart voor Hollands Diep, weer een 'gewone strip' of graphic novel gaat maken. Een nieuw avontuur met Jopo de Pojo en Anton Makassar. En Jopo is al een internationale bekendheid uit de vroege periode waarin Joost met name in Frankrijk veel publiceerde, dus dat zal zeker een aanjager voor het succes van het blad worden.
Het interview eindigde met een uitstapje naar een van de minder bekende artistieke kanten van Joost Swarte de zanger in de samenwerking met Fay Lovsky. Onderstaand filmpje van de opname van de 'Yawn Blues' werd gebruikt met de simpele lyrics (na een heleboel yawning); "I woke up this morning. I went back to bed".

Geen opmerkingen: