woensdag 14 mei 2014

Meer over Kop en Staart

Al een hele tijd geleden kondigde ik hier het boek Kop en Staart aan en ondertussen is dat boekje al twee maanden in de winkels. Eerst (augustus 2013) verscheen de Engelse versie in Amerika, omdat het ook een boek is van een Amerikaanse schrijfster, Catherine Lewis, die in dit boek behoorlijk complexe leesbegrippen uitlegt. Daar heet het boek "Thrice Told Tales: Three Mice Full of Writing Advice"
De Nederlandse versie heet anders; "Kop en Staart, literaire encyclopedie met muizen". Een behoorlijk pittig boekje om te lezen, maar gelukkig zeer vermakelijk geïllustreerd door Joost. Ik was bij de Kunststripbeurs in Utrecht waar dit boekje zo'n beetje voor het eerst verkrijgbaar was en kreeg een mooie tekening van Joost op het voorblad.

Nu bij moors magazine, ook langdurige Joost Swarte fans, en met een hele brede interesse, een samenvatting van een interview met Joost over dit boek in The New Yorker (online). Hoe de muizen blind zijn geworden daar komen we niet achter, wel waar ze vandaan komen, uit het versje;

"Three blind mice ran after the farmer's wife. She cut off their tails with a carving knife."

Geen opmerkingen: